De zon schijnt altijd

Laat ik even beginnen met het feit dat ik gisteren niet geblogd heb. #Lame! Ja, maar ik had er eventjes geen zin in. Ik merkte toen ik aan mijn weekoverzicht wilde beginnen dat ik begon met het idee ‘dit moet eventjes’. Niet de goede drijfveer om te bloggen als je het mij vraagt. Daarnaast had ik ook veel te weinig foto’s voor een goed gevuld weekoverzicht, dus ik heb ‘m even overgeslagen! Iets wat ik dit weekend waarschijnlijk goed kan maken, want ik heb een drukke week met veel leuke dingetjes en uitstapjes voor de boeg.

Hoe dan ook, maandag is voor motivatie. Zoals jullie weten had ik een tijdje terug een afspraak bij de decaan en daar kwam ik deze quote tegen. De decaan had ‘m namelijk op haar raam geschilderd. Het zette me aan het denken:

De zon schijnt altijd.

Hoe simpel kan een motivational quote zijn! Dit korte zinnetje zette me behoorlijk aan het denken. Want zo is het ook. Het was die dag toevallig grauw weer, maar het liet me realiseren dat dat niet betekent dat de zon niet schijnt. Er zitten alleen wolken voor.

Is dat niet wat het nu is? Het gaat nu niet lekker nee, maar de zon schijnt nog steeds. Ik heb plezier in het leven, ik heb plezier in de kleine dingetjes. Ik heb zin in de dingen die ik komende week allemaal gepland heb. Mijn dagen zijn alleen wat grauwer de laatste tijd. Ik voel me niet zo goed. Maar dat betekent niet dat ik niet meer geniet. Of, misschien nog beter (voor mij) dat ik niet meer mag genieten.

Dat is dan ook iets waar ik komende week wat meer op wil gaan letten. Ik heb op dit moment ontspanning nodig. Ontspanning haal ik ook uit de dingen die ik leuk vind om te doen. Ik hoop dat ik me komende week wat meer voor kan houden dat ik me niet schuldig hoef te voelen dat ik leuke dingen doe, ondanks dat ik op dit moment niet naar school of stage ga. Het zijn twee compleet verschillende dingen! Ontspanning en spanning, appels en peren. En om me beter te gaan voelen, weet ik dat ik school en stage even helemaal los moet maken.

Waar willen jullie komende week extra op gaan letten? Wat ga je doen om je week beter te maken dan vorige week? Let me know! Dan kunnen we elkaar gemotiveerd houden.

Veel liefs!

Leonie

6 gedachtes over “De zon schijnt altijd

 1. Ontspannen, dat heeft me aardig wat denkwerk bezorgt de laatste weken. Mn SMW zei vorig jaar tegen mij dat als ik me wil kunnen inspannen (voor leren etc.) dat ik dan ook moet kunnen ontspannen. “De boog kan immers niet altijd gespannen staan.”

  Probeer eens te ontspannen als het moet. Een grappig (pijnlijk) punt is dat dat dus niet werkt. Ik hoop dat het jou beter afgaat.. want juist nu je die tijd hebt genomen is het toch juist het moment om jezelf dat te gunnen. 😉

  Succes komende week.

  xx

  Like

  • Ik probeer het moeten inderdaad maar weg te laten. Anders ligt er al weer spanning op het feit dat je moet ontspannen haha. Maargoed, merk nu al dat het een uitdaging gaat zijn deze week, hele volle week en ik ben dag 1 al maar moeilijk door gekomen. We gaan het beleven!
   Veel liefs!

   Like

 2. Wat Sam zegt. Er zitten veel nadenkers en piekeraars op de blogs de ik volg. No offense, want ik ben zelf niet anders. Daarom ga ik deze week wat meer afwisseling en afleiding zoeken. Werk, social media, een beetje lichaamsbeweging, huishoudelijke klusjes maar ook een paar dingen waar ik tegenaan zit te hikken. Gewoon proberen een gezonde mix te vinden. Of het dan beter gaat dan vorige week? Het zal toch wel?

  Like

  • Daar draait het eigenlijk allemaal een beetje om, niet? Een gezonde balans vinden tussen al die dingen waar je dagelijks mee te maken hebt. Maar dat weet ik verder ook allemaal niet. Laat me vooral even weten of die afwisseling voor jou werkt, deze week!
   Veel liefs!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s